Nieuws

Video: Groene stroom, wat is dat eigenlijk?

Groene stroom is stroom die wordt opgewekt uit schone bronnen zoals zon, wind en water. Meestal wordt deze stroom niet gebruikt op de plaats waar het wordt opgewekt. De stroom wordt verplaatst via het elektriciteitsnet. Alle stroomleveranciers gebruiken hetzelfde netwerk. De verschillende soorten stroom vermengen daardoor. Maar hoe weet je dan dat de stroom uit je stopcontact echt groen is? In deze video leggen we het uit.


Vergunningen zijn aangevraagd

Vattenfall heeft de vergunningen aangevraagd voor de realisatie van Windpark Eemshaven-West. De aanvraag van de vergunningen is de volgende stap in de...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst